A nevelés művészete

Ismerj meg egy olyan oktatást, amely minden lehetséges módon zseniális.

A Waldorf-tanterv átgondoltan úgy lett megtervezve, hogy felkeltse a gyermek természetes kíváncsiságát, kreativitását és tanulási szeretetét. Az eredmény? Olyan végzett diákok, akik felkészültek a kritikus gondolkodásra és önmaguk megismerésére, és kellő önbizalommal rendelkeznek, hogy saját útjukat járják az előttük álló világban.

Iskolánkba az általános iskola 1. osztály és a gimnázium 9. osztály mellett, bármely évfolyamra folyamatos az átjelentkezési lehetőség.

A Waldorf a legintenzívebben jelenlévő alternatív pedagógiai módszertan

100

éves múlt

83

országban

1000

több, mint

iskola

A Waldorf-pedagógia a tanítóknak, nevelőknek olyan eszköztárat, neveléselméleti tudásanyagot ad a kezébe, amelyekkel a gyerekek természetes és egészséges fejlődését tudja támogatni, erősíteni. Ahhoz, hogy ezt megvalósíthassuk két nagyon fontos dolgot kell ismernie a pedagógusnak: a tanulók életkori sajátosságait és az adott kor fejlődési törvényszerűségeit. 

És hogy mitől is lettek a Waldorf intézmények a „a szív, a kéz és a fej” iskolái? Úgy, hogy itt egyaránt hangsúlyos a testi, lelki és szellemi adottságok fejlesztése, vagyis az egységes művészeti, gyakorlati és intellektuális képzés.

Scroll to top