Híreink

Tanuhegyek - Honismereti vándortábor

7-12 éves gyerekeknek

Barangolj velünk a Balaton-felvidéken!

A nyolc napos táborban a kirándulásé lesz a főszerep, minden szálláshelyen két napot töltünk el. De ne csak túrabakancsot hozzatok, hiszen sok-sok más izgalmas program, játék, és persze a Balatoni strandok is ránk várnak!!!

Szálláshelyek: Balatonederics-Tapolca-Szigliget-Badacsonylábdihegy
Időpont: 2010.július 20-28.
Gyülekező: 20-án reggel 7.30-kor a győri vasútállomás főbejáratánál
Részvételi díj: 15000,-Ft

A táborozáshoz általános orvosi igazolás szükséges, amit a háziorvos állít ki. Emellett kérünk minden szülőt, hogy ha gyermeke allergiás, vagy gyógyszert szed, arról mindenképpen értesítsék a tábor vezetőit.
A táborhoz szükséges felszerelések (hálózsák, kispárna, műanyag evőeszköz stb.) listájáról és a további tudnivalókról a jelentkezőknek e-mailben, vagy levélben küldünk értesítést.

Jelentkezés:
Fábián Fanni, Balázs Bence
tel.: 06 20 491 8162
e-mail:
f_csiga@hotmail.com , balazsbence8@gmail.com

A tábort a Vaskakas Gyermekművelődési Alapítvány szervezi a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.

***

Első ízben kerül megrendezésre a „Tanúhegyek” – honismereti vándortábor 7-13 éves gyerekek részére a Vaskakas Gyermekközművelődési Alapítvány és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.

A tábor alatt a gyerkőcök Magyarország egyik legszebb vidékével ismerkedhetnek meg testközelből.

A Tapolcai- és Káli-medence egyedülálló természeti alkotásait keressük fel, megismerkedünk egy-egy falu mindennapi életével.

Nagyon fontos ebben a korban, hogy a gyermekek közel kerüljenek a természethez, saját bőrükön szerezzenek közvetlen tapasztalatot az élővilágról! A túrázás alapvető szabályaival való ismerkedés közben TERMÉSZETES MÓDON SAJÁTÍTJÁK EL A TERMÉSZETVÉDELEM ELSŐ ÉS ALAPVETŐ FONTOSSÁGÚ LÉPÉSÉT, HOGY TILOS SZEMETELNI! Megismerkednek az országos KÉK TÚRA ÚTVONAL EGY JELENTŐS SZAKASZÁVAL. Megtanulják, hogy a túrázáshoz praktikus és minimalista szemlélettel érdemes közelíteni, mert a sok felesleges csomag a későbbiekben komoly és elviselhetetlen teherként jelentkezik. Felfedezik, hogy a modern városi élet kínálta eltúlzott kényelem mennyire messze áll a természeti környezet valóságától.

Másodsorban a korosztályuknak megfelelő Bothmer-gimnasztikai /Waldorf-testnevelés/játékokkal ismerkedhetnek meg, melyek a szabályok tanulásáról és szükségszerű betartására nevel. Az új játékokkal való ismerkedés képszerűen történik, a játékok szabályait egy mesébe ágyazva ismerhetik meg, mellyel a fantázia ébrentartása, és az élénk képalkotási képesség kerül előtérbe.

Élményszerűen betekintést nyernek a cirkuszművészet alapjaiba.

Jelentkezés: Fábián Fanni: 06 20 491 81 62, e-mail: fabianfanna@gmail.com

Valamint Balázs Bence: 06 20 269 00 59, e-mail: balazsbence8@gmail.com

Pedagógus szülők gyermekeiként a táboroztatás és a gyermekekkel való foglalkozás közel áll mindkettőnkhöz. Fanni kiskora óta rengeteg vándortáborban vett részt édesanyjával, aki a Vaskakas Gyermekközművelődési Alapítvány vezetője. Ambíciózus egyetemi hallgató, aki a gyermekek között képzeli el a jövőjét.

Én a győri Forrás Waldorf gimnáziumában végeztem, jelenleg a SOTE testnevelő-edző szakán tanulok, terveim között szerepel a Waldorf iskolában való tanítás. Az ott szerzett rengeteg élmény sarkalta a tábor létrehozatalát.


Részletes program:

07.20-21.: Balatonederics

Érkezés után rövid túra a Királynők pincéje kilátóhoz, ahonnan rálátás nyílik az előttünk álló útra.

Második nap délelőtt: Afrika Múzeum, délután: strand

07.22-23.: Tapolca

Első nap délelőtt: túra az új szálláshelyre, délután: waldorfos Bothmer-játékok

Második nap délelőtt: séta Tapolca belvárosába (megnézzünk a tavakat és a malmot); tavas-barlang délután: Szent György-hegyi túra a bazaltorgonákhoz

07.24-25.: Szigliget

Első nap délelőtt: túra az új szálláshelyre, délután: strand

Második nap délelőtt: túra a szigligeti várba, délután: faluismerti csoport játék

07.26-27.: Badacsonytördemic

Első nap délelőtt: túra az új szálláshelyre, délután: túra a badacsonyi kereszthez (800 lépcső, a csúcsig)

Második nap délelőtt: falumúzeum, délután: strand

 

07.28-án reggel indulunk haza Győrbe.
 Küldje tovább ismerősének!

Vissza


netsol.hu