Híreink

Iskolába Hívogató

Szeretettel várjuk iskolánkba készülő leendő első osztályos gyermekeket és szüleiket 2021. november 3- án  16.30- tól kezdődő beszélgetéssel egybekötött játszóházba.

Megkérdezték tőlem,hogy hogyan készülök a most hozzám érkező gyerekekre?
Azt válszoltam, hogy most, a digitalizáció, az internet korában, még több zenére,még több mozgásra,még több alkotó tevékenységre van szükségük az általános iskola első éveiben. Ehhez kapcsolódva, amíg a gyerekek az osztálytanítóval töltik az időt / kb 45 perc/, nektek kedves szülők, Ferenczy Júlia  és Polya- Lizák Petra a 21.század pedagógiai kihívásairól beszél.

Kérjük,hogy időben érkezzetek és a gyerekeknek gondoskodjatok váltócipőről és kényelmes ruházatról!

Végül egy steineri gondolat:

Az egész élet olyan, mint a növény, amely nemcsak azt foglalja magában, amit a szemnek tár oda, hanem rejtett mélységeiben még egy jövő állapotot is hordoz. Aki előtt növény van, mely először levelet hord, nagyon jól tudja, hogy egy idő után a levelet hordó száron virágok és termés lesznek. És a növény rejtekén már most megvannak a csírák ehhez a virágzáshoz és terméshez. Azonban hogyan mondhatná meg bárki is, milyenek lesznek ezek a szervek, aki csak azt akarná kutatni a növényben, amit az jelenleg tár szeme elé. Az képes csak rá, aki a növény lényegével megismerkedett. / Rudolf Steiner/

Laposa ErzsébetKüldje tovább ismerősének!

Vissza


netsol.hu